Gutters og jenters mediebruk

Hei bloggen!

I dette innlegget skal jeg se nærmere på forskjeller og likheter mellom gutters og jenters mediebruk. Er gutter mer opptatt av pc og tv-spill, mens jenter sitter og ser på klær og leser rosablogger? Og hvem bruker flest massemedier? Har begge kjønn noen vaner som er felles? 

Det er fort gjort å generalisere i en slik oppgave, ved å si at gutter er mest opptatt av spill og teknologi, mens jenter bruker medier for å bygge relasjoner. Likevel er det ikke alltid sånn det er, og forskjellene er mye mindre enn man skulle trodd. I en undersøkelse gjort av SSB i 2010 skal vi se nærmere på hva ungdom bruker tiden sin på når de bruker diverse medier. 


Bilde fra ssb.no (klikk på bildet for å komme til siden.)

Vi starter så smått å se hva gutter og jenter disponerer tiden sin på. Vi ser for eksempel at kvinner leser ukeblader og bøker i en noe større grad enn menn, mens menn leser tidsskrifter og bruker pc litt mer enn kvinner. Men er dette nok til å si at menn er mer teknologiske enn kvinner? Vi må nok spisse det enda mer for å virkelig få svar på det vi lurer på.

Bilde fra ssb.no (klikk på bildet for å komme til siden.)

Denne undersøkelsen er enda mer spesifisert, og her ser vi at menn har høyere tall i nesten alle kategoriene, utenom "nettsamfunn". Dette er med på å forsterke teorien om at gutter spiller spill, mens jenter skaper mer relasjoner,da det kommer tydelig frem i undersøkelsen at menn driver mer med dette, enn kvinner. Nå må vi også huske på at forskjellen er liten, og det er ofte svært få tall som skiller menn fra kvinner, så det betyr jo også at menn er på nettsamfunn og skaper relasjoner, samme som at jenter spiller spill for eksempel. 

Så det er jo altså ikke sånn at jenter leser kun rosablogger, og kjøper klær på nett, mens guttene spiller pc-spill. Forskjellene er små, så små at jeg nesten vil si at gutter og jenter bruker like mye massemedier i hverdagen sin. 

 

Én kommentar

Fredrik

23.09.2015 kl.12:59

Super blogg! dro mye nytte av dette :)

Skriv en ny kommentar

Ebba Sofie Eikefjord

Ebba Sofie Eikefjord

18, Bærum

Dette er min blogg i faget medie og informasjonskunnskap. Her vil jeg poste relevante innlegg til faget. :-) hei og hopp

Kategorier

Arkiv

hits